Utbildad och diplomerad trädgårdsarkitekt
Jag är utbildad trädgårdsarkitekt och har gedigen kunskap om bland annat växter, ritningstekniker och trädgårdens historia. Som trädgårdsmästare har jag i många år arbetat praktiskt i privatträdgårdar så min kunskap är djupt rotad.

Intresserad av att få hjälp med utformningen av din trädgård?
Läs mer under flikarna design, rådgivning och växtkomposition.

Presentkort, den perfekta presenten till
den trädgårdsintresserade.
Du väljer själv tjänst och summa.

UTBILDNING i din egen trädgård
Att lära sig ta hand om sin trädgård är en konst.
Hur ska man göra när man vill slippa köpa in hjälp, vilket blir dyrt i längden och istället ta hand om trädgården själv men saknar kunskap? 

Man kan ha många frågor som ny i sin trädgård. Det är bra om du lär dig att ta hand om den själv på bästa sätt. Det behöver inte vara så svårt och komplicerat. Det finns ju inga direkta rätt eller fel, det är din trädgård.
Växterna är förlåtande. Bara du kommer ut och tar hand om din trädgård så kommer trädgården att svara dig.

Av mig får du det stöd du behöver för att komma igång. Vi arbetar tillsammans i trädgården samtidigt som du frågar och samlar på dig kunskap om just din trädgårds förutsättningar. 
Du behöver ha en sekatör, grensåg, ev stege och en stor och en liten trädgårdsspade. 

Kostnaden beror lite på hur lång tid besöket tar. 
1 800 kr är grundpris för 2 timmar. Jobbar vi längre tid än så, debiteras 520 kr / timme. (Rut-bidrag ger halva kostnaden)

På bilderna syns ett äppelträd före och efter beskärning.
I utbildningen väljer du vad du vill ha hjälp med. All tid kan läggas på att beskära trädet. Vi jobbar lungt och metodiskt så du hinner lära dig grunderna i beskärning. Genom att öva kan du lära dig att själv beskära dina fruktträd. 
Fördelen är att du lär känna ditt träd. Beskära lite i taget varje år ger färre stora sår för trädet att läka. Vi går igenom de vanligaste sjukdomarna på fruktträd och hur du ska ta hand om dom.

Vad gör man av allt ris som blir? Bäst är att ta hand om det själv via en kompostkvarn. Då får du flis att lägga på planteringar och runt träd. Utmärkt som jordförbättrare. Eller lägg på en kompost så får du egen jord.

På bilden syns ett stort angrepp av trädkräfta. En sådan gren som behöver tas bort ska inte hamna i din kompost!
 


Utbildningen kan också handla om planteringar eller buskar. Behöver buskarna klippas ner helt eller har du hört att man kan föryngra buskar? När och hur gör man det? 
Vi jobbar tillsammans och du lär dig under tiden.

Planteringar då. Ja fundera på vad som är problemet. Fullt av ogräs? Vad är vad? Vill du flytta växter men vet inte hur. Då hjälps vi åt att gräva eller rensa ogräs. 
 

Kanske vill du lägga utbildningen på att gå igenom din trädgård. 
Vilka växter finns? Vad heter växterna och hur tar jag hand om det jag har?
Du behöver då ha block och penna med dig så du kan skriva ner allt vi pratar om.

Här nedan ser du exempel på vad fint och roligt man kan göra av en förvuxen tuja. Tanken här var först att kunden ville ta ner allt.
Men jag tog det lugnt och lite i taget och så visade sig flerstammiga träd istället. 
Här blev det torvblock och plantering under.
Mycket kan hända när vi börjar jobba i din trädgård.